BŘEZEN 2024

11.03.2024 18:25

  4.3.2024  Ilemína je terapeutický pejsek, který k nám dorazil se svojí cvičitelkou Michaelou Fikejzovou na první ukázku canisterapie. Děti se seznámily jak s pejskem, tak i pomůckami, které terapeutický pejsek potřebuje. Ilemínka byla klidná a poslušná a spolupráci s našimi dětmi zvládla na výbornou. Děkujeme.

 

 

  6.3.2024  V březnu nám začala serie projektových dní s rodičem, nazvaná "Ten umí to a ten zas tohle". Někteří rodiče nás přijdou do školky seznámit se svými dovednostmi, zálibami či koníčky. První projektový den se nesl ve znamení "Práce se dřevem". Paní Anna Lemberková nám na ukázku přinesla pily, vrtačky a jiné nástroje určené pro práci se dřevem. Děti si také vyrobily dřevěného trpaslíka, kterého si odnesly domů. Děkujeme.

 

 

  7.3.2024  Další z projektových dní s rodičem, tentokrát na téma "Vlna". Paní Dita Kaválková nám ukázala svou zálibu v pletení a háčkování. Přinesla též různé druhy vlny, ze kterých plete. Naučila nás jednoduchý náramek na ruku a tak si každé dítě domů odneslo i vlastnoručně uháčkovaný náramek. Děkujeme.

 

 

  11.3.2024  Dnes nás čekala druhá, závěrečná, lekce canisterapie s Ilemínkou. Zjišťovali jsme, kde mají pejsci uložený identifikační čip, jak jim tluče srdíčko a také jsme si vyzkoušeli různé povely. Dětem se dopoledne s pejskem moc líbilo a určitě nebylo poslední, rádi zase někdy takovou návštěvu uvítáme. Děkujeme.

 

 

 18.3.2024  Setkání rodičů a jejich dětí s pořadem "Logohrátky Slávka Boury". Tento, již jednou plánovaný program, byl v lednu pro nemoc zrušen, o to více jsme si ho užili teď, v březnu. Účast rodičů byla hojná a program předčil naše očekávání. Výborné zapojení dětí i rodičů a zajímavé ukázky a možnosti toho, jak rozvíjet dětskou řeč.

 

 20.3.2024  5.lekce plavání v Dobrušce. Jsme právě v polovině kurzu plavání a nadšení dětí nezná mezí. Určitě se všichni těší, až získané dovednosti uplatní v létě, s rodiči u vody.

 

 

21.3.2024  Pro výrobu domácího papíru potřebujeme rozmočené noviny nebo papír, dřevěný rámeček s hustým sítkem a můžeme začít. Aneb projektový den s rodičem "Ten umí to a ten zas tohle", téma Papír.

 

 

22.3. 2024  Dnes jsme se byli rozloučit s paní Zimou. Byli jsme rádi, že tu s námi byla, ale už přišel čas, abychom pozorovali první kytičky, první včelky a konečně odložili zimní oblečení. Našim kouzelným klíčem jsme odemkli JARO. Nashledanou, paní Zimo...

 

25.3.2024  Březen je tradičně Měsíc knihy. K nám dnes přijelo "Knihadýlko" s pořadem " O vlkovi, který vypadl z knížky". Krásné pohádkové knížky byly inspirací divadelnímu představení a následné pohádkové aktivity děti hodně bavily.

 

26.3.2024  Dalším z projektových dnů "Ten umí to a ten zas tohle ", bylo šití a seznámení se s šicím strojem. Děti si vlastnoručně ušily malý pytlíček na drobnosti, navlékaly šňůrku a moc se jim to povedlo.

 

27.3.2024  6.lekce plavání se nesla v duchu "Plavecké olympiády". Děti byly rozděleny do družstev a ve čtyřech disciplínách ukázaly, že jsou s vodou velcí kamarádi.

Zpět