DUBEN 2024

04.04.2024 17:24

  3.4.2024  Pravidelně, již 7. středu, jezdíme na kurz plavání, pro přihlášené děti, do Dobrušky. Děti se s vodou sžily natolik, že nikdo z nich už nemá strach z velkého bazénu a rády zde pobývají. Aktivity ve vodě je velmi baví.

 

 

  4.4.2024  Další z projektových dní s enviromentální tématikou v České Skalici. Tentokrát bylo téma "Všemi smysly". Děti tak pomocí čichu rozpoznávaly bylinky (šalvěj, mátu, levanduli a libeček), pomocí chuti rozinku či zrnka máku, prošly se po smyslovém chodníčku a spousty dalšího. V České Skalici, resp. s paní Martou Kmoníčkovou , se nám moc líbí. Už teď se těšíme na další projekt.

 

 10.4.2024  Je středa, takže jedeme plavat, hurá. Tato, v pořadí již 8.lekce, byla opět plná hrátek s vodou. Ještě 2x a kurz plavání bude u konce.

 

 11.4.2024  Tématem tohoto týdne byla hospodářská zvířata, život na farmě. Návštěva místních farmářů nám umožnila tato domácí zvířátka poznat na vlastní oči, pohladit si je nebo také zkusit je nakrmit. Nechyběla ani reálná ukázka zemědělské techniky.  Moc děkujeme za umožnění návštěvy rodině Kejzlarových.

 

 12.4.2024  Je pátek, sluníčko svítí, ptáčci štěbetají... Zkrátka ideální doba na "Pyžamkový den". Tanec, cvičení, zpívání, vyprávění a nakonec i polštářková vybíjená.. A na závěr dne botanické bádání. Jak vypadá pyl? Proč kopřiva pálí? Naše děti už to vědí...

 

 16.4.2024  Postavit hotel pro lidi není vůbec snadné. A postavit hotel pro drobný hmyz také ne. O tom jsme se přesvědčili v dalším projektovém dni s názvem "Hmyzí hotel", terý pro nás přichystala paní Kmoníčková z EVVO v České Skalici. Každý druh hmyzu "bydlí" v jiné přírodnině, což jsme si na úvod řekli, domluvili se a stavby mohly začít...

 

  17.4.2024  V předposlední lekci plavání v Dobrušce už jsme zkoušeli, co jsme se všechno naučili. Někteří z malých plavců zvládli uplavat i 50m ve velkém bazénu a bez pomůcek. Někteří ještě, pro jistotu, pomůcky měli, ale ve velkém bazénu se cítili jako ryby ve vodě. Bravo.

 

 19.4.2024  Vesmír a Den Země. Naši planetu Zemi musíme chránit, třídit odpad, recyklovat, neplýtvat vodou ani potravinami, neznečišťovat řeky, moře nebo ovzduší... A kdo ví, třeba z nás jednou budou kosmonauti a poletíme se na Zemi podívat z výšky...

 

 

 24.4.2024  A je tu čas loučení... Loučíme se tento školní rok s plaveckým bazénem v Dobrušce... Vysvědčení byla předána, děti si naposledy užily vodních hrátek a budeme se těšit zase příští školní rok.

 

 29.4.2024   Školkový "Čarodějnický rej" se u nás konal o den dříve, z důvodu jiného programu 30.4.2024. Školka byla plná čarodějů a čarodějnic a tak jsme si užívali soutěží, tance a čarování, že jsme zapomínali fotit.  :-) Ale užili jsme si to parádně.

 

 30.4.2024  Poslední akcí měsíce dubna byla Malá digitální univerzita. Pan lektor nás učil dávat věci do logckých souvislostí a názorně nám předvedl, že své činnosti můžeme naprogramovat i bez robotů a programovacího jazyka. Naše děti vše zvládaly bez sebemenších potíží a pan lektor je hodně chválil.

 

Zpět