Duben u nás

02.05.2023 17:10

Velikonoční svátky letos vyšly na začátek dubna. Ve školce jsme se na ně náležitě přichystali - barvili jsme vajíčka, pletli pomlázku a dokonce jsme si upekli i beránka, samozřejmě z piškotového těsta :-) Naučili jsme se pár koled a prožili si Svatý týden se všemi tradicemi a pověrami.

Sotva jsme se vrátili po Velikonocích do školky, čekalo nás hudební představení ve Velkém Třebešově. Je vám divné, že o žádném divadle v Třebešově nevíte? To je tak - kdybychom si Hudební divadlo dětem z Hradce Králové pozvali k nám do školky, cena by pro nás byla velmi vysoká. Proto se domlouváme se školkou ve Velkém Třebešově, do které zmíněné divadlo přijede a my z Dolan, díky snadné dostupnosti autobusové dopravy , tam přijedeme. Autobusy nám hezky navazují, což opačně neplatí. Děti z Třebešova mají horší spojení k nám, do Dolan.

19.4. začala 1.lekce plavání pro předškolní a starší přihlášené děti. To bylo radosti :-) Děti prostě vodu milují. Celkem nás čeká 10 lekcí.

Návštěva kouzelníka nám zpestřila jedno pondělí. "Bradavické čarování" s námi shlédly děti z naší ZŠ a přijely se podívat i děti z MŠ z Rychnovka. Byla nás plná družina a pan kouzelník se nám všem moc líbil.

S návštěvou Železničního muzea "Výtopna" v Jaroměři jsme čekali na teplejší počasí a také tento výlet se nám vydařil. Velkou měrou ke zdařilému výletu přispěl i pan průvodce, kterého velmi těšil zájem našich dětí o mašinky. Nechal je zvonit, povozil je a dokonce je strčil i do kotle, samozřejmě prázdného a čistého.Prolezli jsme lokomotivu "Máňu" a dokonce jsme v jednom odstavěném vagonu posvačili.O prázdninách je toto muzeum otevřeno i pro vřejnost, proto neváhejte a naplánujte si s dětmi výlet právě tam, stojí za to.

Konec dubna je tradičně ve znamení Reje čarodějnic, vaření lektvarů, převleků a čarování. Máme velkou radost, že nikdo z našeho okolí neuletěl a všichni jsme se spolu dnes sešli.

A co nám přinese květen? Doufejme, že teplejší počasí. :-)

 

            

 

   

 

 

Kontakt

Základní škola a Mateřská škola, Dolany, okres Náchod Dolany 84
552 01
telefon : 734 620 990

IČO: 70 987 173
datová schránka: s58mcta

mateřská škola
E-mail: skolka@skola-dolany.cz
Telefon: 734 620 992
dolany.skola@gmail.com